Polityka dotycząca wykorzystania plików cookie

Ostatnia aktualizacja: 27 lipca 2021 r.

Niniejsze tłumaczenie przedstawiono tylko jako udogodnienie. W przypadku jakichkolwiek rozbieżności obowiązuje wersja angielska.

DocSend używa plików cookie i podobnych technologii stosowanych w naszej Witrynie i Usłudze w celu obsługiwania i administrowania Witryny i Usługi, gromadzenia danych dotyczących użytkowania i wydajności oraz w celu zapewniania spersonalizowanych wrażeń osobom korzystającym z DocSend. W ramach naszej Usługi używamy również plików cookie i podobnych technologii do gromadzenia określonych informacji o interakcjach Wyświetlających z Zawartością, którą Użytkownicy udostępniają za pośrednictwem Usługi, oraz do dostarczania Użytkownikom raportów i analiz dotyczących interakcji z Zawartością i Usługą. Jest to opisane bardziej szczegółowo poniżej.

Niniejsza Polityka dotycząca wykorzystania plików cookie („Polityka dotycząca wykorzystania plików cookie”) zawiera informacje o tym, jak i kiedy używamy plików cookie i podobnych technologii w związku z mającymi do Ciebie zastosowanie celami oraz wyborami. Polityka ta stanowi część Polityki prywatności DocSend. Używane, ale niezdefiniowane w niniejszej Polityce terminy pisane wielką literą mają znaczenie określone w Polityce prywatności. W Polityce prywatności wyjaśniono też szczegółowo: (i) dlaczego i w jaki sposób DocSend gromadzi, wykorzystuje i przechowuje Dane osobowe pozyskane za pośrednictwem Witryny lub Usługi, (ii) jaka jest podstawa prawna przetwarzania Danych osobowych, (iii) w jaki sposób chronimy dane oraz (iv) jakie masz prawa i jakie są nasze obowiązki w związku z takim wykorzystaniem. Aby uzyskać informacje na ten temat, zapoznaj się z Polityką prywatności.

1. Pliki cookie i inne technologie

Plik cookie to informacja wysyłana do przeglądarki z witryny i przechowywana na dysku twardym komputera. Pliki cookie mogą pomóc witrynie internetowej takiej jak nasza w rozpoznaniu powtarzających się użytkowników i śledzeniu zachowań związanych z korzystaniem z sieci. Więcej szczegółów na temat plików cookie i podobnych technologii można znaleźć w artykule Wszystko o plikach cookie.

Pliki cookie mogą być przechowywane na komputerze przez różny czas. „Sesyjne pliki cookie” trwają tylko tak długo, jak sesja przeglądarki. Są więc usuwane automatycznie po zamknięciu przeglądarki. „Trwałe pliki cookie” przetrwają po zamknięciu przeglądarki do daty wygaśnięcia ustawionej w pliku cookie (określonej przez umieszczającą go stronę trzecią) i pomagają rozpoznać Twój komputer po ponownym otwarciu przeglądarki i przeglądaniu Internetu. „Trwałych plików cookie” używamy w celu zapisania Twojego identyfikatora rejestracji i hasła logowania, co ułatwi Ci przyszłe logowania w Usłudze. Natomiast „pliki cookie identyfikacji sesji” stosujemy, aby umożliwić korzystanie z określonych funkcji Usługi, lepiej zrozumieć, jak korzystasz z Usługi, oraz aby monitorować wykorzystanie i ruch sieciowy w Usłudze.

Używamy również znaczników pikselowych (zazwyczaj w połączeniu z plikami cookie) pochodzących od stron trzecich opisanych poniżej, aby uzyskać informacje na temat sposobu wykorzystania przez Ciebie Witryny i Usługi, a także interakcji z pocztą elektroniczną lub innymi środkami łączności. Znaczniki pikselowe działają w oparciu o technologię podobną do plików cookie i mogą być osadzone w zawartości online lub wiadomości e-mail w celu śledzenia aktywności w witrynach internetowych (na przykład, aby określić, kiedy zawartość została wyświetlona) lub ustalenia, kiedy użytkownik oglądał daną zawartość lub wiadomość e-mail.

2. Stosowane technologie

Używamy plików cookie i podobnych technologii w spososoby opisane poniżej:

Rodzaj/cel Kto je obsługuje Do kogo mają zastosowanie Rezygnacja
Niezbędne: używane w celu udostępniania naszej Witryny i Usługi oraz korzystania z niektórych ich funkcji, np. możliwości zalogowania się oraz dostępu do zabezpieczonych obszarów. Te pliki cookie są niezbędne do korzystania z Witryny i Usługi, a bez nich nie działałyby podstawowe funkcje. DocSend Polityka prywatności Użytkownicy i Wyświetlający DocSend Te pliki cookie są niezbędne w celu udostępniania witryny internetowej i usług, dlatego nie możesz ich odrzucić.
Analityczne: używane do rozpoznawania i liczenia odwiedzających Witrynę oraz sprawdzania, jak poruszają się po niej (np. do określania liczby odsłon strony, liczby odwiedzających oraz czasu spędzonego na poszczególnych stronach). Pomaga nam to poprawić sposób działania Witryny, na przykład poprzez upewnienie się, że możesz łatwo znaleźć to, czego potrzebujesz, oraz monitorować wydajność naszej aplikacji w celu jej ulepszenia. Google Analytics:Polityka prywatności. Informacje o ich wygaśnięciu można znaleźć tutaj.

Google Tag Manager: (system zarządzania tagami, który umożliwia szybką i łatwą aktualizację tagów i fragmentów kodu w witrynie): Polityka prywatności

Kissmetrics: Polityka prywatności

Segment: Polityka prywatności

NewRelic: Polityka prywatności

Użytkownicy i Wyświetlający DocSend Możesz zablokować lub usunąć te pliki cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono w sekcji „Twoje wybory” poniżej. Niektórzy dostawcy oferują bezpośrednie narzędzia do rezygnacji. Więcej na ten temat poniżej:

Dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics

Rezygnacja z Kissmetrics

Funkcjonalne: Używane do udostępniania Witryny i Usług (m.in. zbierania danych o wydajności i błędach, umożliwiania obsługi klienta, np. oferowania pomocy technicznej na żywo przez czat). Niektóre pliki cookie mogą również umożliwiać nam prowadzenie analiz. Używamy też plików cookie, aby Wyświetlający nie musieli ponownie wprowadzać swoich danych podczas przeglądania dokumentu udostępnionego przez Użytkownika. DocSend: Polityka prywatności

Intercom (umożliwia korzystanie z funkcji wsparcia takich jak czat na żywo, wyświetlanie ogłoszeń o produktach i analiza w ramach obsługi klienta): Polityka prywatności

Użytkownicy i Wyświetlający DocSend Możesz zablokować lub usunąć te pliki cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono w sekcji „Twoje wybory” poniżej.
Reklamowe/do targetowania: używane do zbierania informacji o nawykach Użytkowników w zakresie przeglądania witryn internetowych w celu tworzenia reklam dopasowanych do Użytkowników i ich zainteresowań. Google AdWords i Doubleclick: Polityka prywatności

Quora: Polityka prywatności

LinkedIn: Polityka prywatności

Twitter: Polityka prywatności

Facebook: Polityka prywatności

Bing: Polityka prywatności

Użytkownicy i Wyświetlający DocSend Możesz zablokować lub usunąć te pliki cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono w sekcji „Twoje wybory” poniżej.

Niektórzy dostawcy oferują bezpośrednie narzędzia do rezygnacji. Więcej na ten temat poniżej:

Ustawienia reklam Google

Ustawienia reklam Quora

Ustawienia reklam na Twitterze

Menedżer preferencji reklam na Facebooku

Ustawienia reklam Microsoftu

Analityczne: używane do rozpoznawania i liczenia odwiedzających Witrynę oraz sprawdzania, jak poruszają się po niej (np. do określania liczby odsłon strony, liczby odwiedzających oraz czasu spędzonego na poszczególnych stronach). Pomaga nam to poprawić sposób działania Witryny, na przykład poprzez upewnienie się, że możesz łatwo znaleźć to, czego potrzebujesz, oraz monitorować wydajność naszej aplikacji w celu jej ulepszenia. Inspectlet: Polityka prywatności

FullStory: Polityka prywatności

Użytkownicy DocSend Możesz zablokować lub usunąć te pliki cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono w sekcji „Twoje wybory” poniżej.

Niektórzy dostawcy oferują bezpośrednie narzędzia do rezygnacji. Więcej na ten temat poniżej:

Rezygnacja z Inspectlet

Rezygnacja z FullStory

Funkcjonalne: Używane do zwiększenia funkcjonalności Witryny i Usług (m.in. zbieranie danych o wydajności i błędach, umożliwienie wsparcia dla Użytkowników, np. oferowanie pomocy technicznej na żywo przez czat). Niektóre pliki cookie mogą również umożliwiać nam prowadzenie analiz. Filestack (umożliwia naszym Użytkownikom przesyłanie treści do DocSend): Polityka prywatności

HubSpot (używany głównie do automatyzacji marketingu): Polityka prywatności

Stripe (sprawia, że użytkownicy nie muszą podawać informacji związanych z realizacją zamówienia i płatnością za każdym razem, gdy dokonują zakupu): Polityka prywatności

Użytkownicy DocSend Możesz zablokować lub usunąć te pliki cookie, zmieniając ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono w sekcji „Twoje wybory” poniżej.

 

3. Twoje wybory

Ustawienia przeglądarki:
Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby nie akceptowała plików cookie, ale może to ograniczyć możliwość korzystania z naszej Witryny i Usługi. Ze względu na brak uzgodnionego standardu interpretacji sygnałów Do Not Track (DNT) nasze systemy obecnie nie reagują na sygnały DNT:1 wysyłane przez przeglądarki odwiedzające nasze witryny.

Preferencje dotyczące plików cookie:
Podczas korzystania z Witryny i Usługi DocSend możesz wybrać pliki cookie, na których używanie przez DocSend wyrażasz zgodę, klikając opcję Preferencje dotyczące plików cookie i CCPA w stopce tej strony w części Informacje o nas.

Ustawa California Consumer Privacy Act (CCPA):
Możesz zrezygnować ze sprzedaży lub udostępniania danych osobowych przez DocSend lub zaktualizować swoje preferencje, jak opisano w ustawie California Consumer Privacy Act, klikając opcję Preferencje dotyczące plików cookie i CCPA w stopce tej strony w części Pomoc techniczna. Jak opisano w naszej Polityce prywatności, DocSend nie sprzedaje danych osobowych.

Samoregulacja:
DocSend przestrzega określonych przez organizację Digital Advertising Alliance zasad samoregulacji dotyczących reklamy behawioralnej online („Zasady”). Możesz zrezygnować z gromadzenia informacji przez strony trzecie, które przestrzegają Zasad i z pomocy których korzystamy w celu promowania naszych usług, odwiedzając stronę www.aboutads.info/choices.

DocSend przestrzega również programu samoregulacji organizacji European Interactive Digital Advertising Alliance w zakresie reklam opartych na danych. Możesz zrezygnować z gromadzenia informacji wykorzystywanych na potrzeby reklamy behawioralnej online przez strony trzecie, które przestrzegają programu, odwiedzając stronę http://www.youronlinechoices.eu/.

Więcej informacji na temat sposobu kontrolowania i uzyskiwania dostępu do Danych osobowych można znaleźć w naszej Polityce prywatności. Jeśli chcesz skontaktować się z Dropbox w sprawie wykorzystania danych zebranych z plików cookie, skontaktuj się z naszym inspektorem ochrony danych pod adresem [email protected].

4. Zmiany

Możemy zmienić zewnętrznych dostawców usług, którzy umieszczają pliki cookie na Witrynie, oraz zmienić niniejszą Politykę dotyczącą wykorzystania plików cookie w dowolnym momencie, publikując zmienioną wersję w Witrynie. Uznaje się, że Użytkownik będzie powiadamiany o zmianach właśnie w ten sposób, o ile obowiązujące przepisy prawa nie wymagają dodatkowego powiadomienia lub zgody.

5. Skontaktuj się z nami

W razie pytań lub wątpliwości skontaktuj się z nami, pisząc na adres [email protected].