Cookiepolicy

Uppdaterades senast 27 juli 2021

Denna översättning tillhandahålls endast för bekvämlighet, och det är den engelska versionen som är styrande om det förekommer avvikelser.

DocSend använder cookies och liknande teknik på vår Webbplats och i vår Tjänst för att driva och administrera vår Webbplats och Tjänst, samla in användnings- och prestandadata och ge dig en personanpassad DocSend-upplevelse. Som en del av vår Tjänst använder vi också cookies och liknande teknik för att samla in viss information om tittarnas interaktion med Innehållet som våra Användare delar via vår Tjänst, och för att förse våra Användare med rapportering och analys kopplad till interaktioner med ditt Innehåll och vår Tjänst. Detta beskrivs mer detaljerat nedan.

Denna Cookiepolicy (”Cookiepolicy”) ger information om hur och när vi använder cookies och liknande teknik för dessa ändamål och de val du gör. Den utgör en del av DocSends Integritetspolicy. Begrepp med versaler som används i denna Policy men inte definierade har den betydelse som fastställs i vår Integritetspolicy, som också innehåller information om (i) varför och hur DocSend samlar in, använder och lagrar Personuppgifter som vi samlar in eller tar emot via Webbplatsen eller Tjänsten, (ii) den rättsliga grunden till varför Personuppgifter behandlas, (iii) hur vi skyddar dina uppgifter och (iv) vilka dina rättigheter och våra skyldigheter är med avseende på sådan användning. Läs vår Integritetspolicy för information om dessa frågor.

1. Cookies och annan teknik

En cookie är ett stycke information som skickas till din webbläsare från en webbplats och lagras på din dators hårddisk. Cookies kan hjälpa en webbplats som vår känna igen återkommande användare och låta en webbplats spåra webbanvändningsbeteende. För mer information om cookies och liknande teknik ska du gå till Allt om cookies.

Cookies kan lagras på din dator under olika långa tidsperioder. ”Sessionscookies” finns bara så länge som webbläsarsessionen varar och raderas automatiskt när du stänger din webbläsare. ”Beständiga cookies” överlever efter att din webbläsare har stängts fram till ett definierat utgångsdatum som anges i cookien (som bestäms av den tredje part som placerar den), och hjälper oss att känna igen din dator när du öppnar din webbläsare och navigerar på internet igen. Vi använder ”beständiga cookies” för att spara ditt registrerings-ID och inloggningslösenord för framtida inloggningar till tjänsten. Vi använder ”ID-sessionscookies” för att aktivera vissa funktioner i tjänsten, för att bättre förstå hur du interagerar med tjänsten och för att övervaka sammanställd information om användning och webbtrafikdirigering i Tjänsten.

Vi använder också pixeltaggar (vanligtvis i kombination med cookies) från tredje part som beskrivs nedan för att få information om din användning av webbplatsen och tjänsten och din interaktion med mejl eller andra kommunikationsmetoder. Pixeltaggar är en teknik som liknar cookies som kan bäddas in i onlineinnehåll eller i ett e-postmeddelande i syfte att spåra webbplatsaktiviteter (till exempel för att veta när innehåll har visats för dig), eller för att vi ska veta när du har tittat på visst innehåll eller ett visst e-postmeddelande.

2. Teknik som används

Vi använder cookies och liknande teknik i enlighet med nedan:

Typ/syfte Vem utfärdar dem? Vem gäller de? Möjlighet att välja bort?
Strikt nödvändiga: används för att tillhandahålla vår webbplats och tjänst och för att vissa av funktionerna ska kunna användas, till exempel möjligheten att logga in och komma åt säkra områden. Dessa cookies är nödvändiga för att använda webbplatsen och tjänsten och utan dessa cookies skulle grundläggande funktioner inte fungera. DocSend Integritetspolicy DocSend-användare och -tittare Eftersom dessa cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen och tjänsterna ska kunna levereras kan du inte välja bort dem.
Analys: används för att identifiera och räkna antalet besökare på webbplatsen och se hur de rör sig på webbplatsen (inklusive antal sidvisningar, antal besökare och tid som tillbringas på varje sida). Detta hjälper oss att förbättra hur vår Webbplats fungerar, till exempel genom att säkerställa att du enkelt kan hitta det du söker, och övervaka vår applikations prestanda för att kunna förbättra den. Google Analytics:Integritetspolicy. För information om hur länge de finns kvar, läs här.

Google Tag Manager: (ett tagghanteringssystem som snabbt och enkelt låter dig uppdatera taggar och kodsnuttar på en webbplats): Sekretesspolicy

Kissmetrics: Integritetspolicy

Segment: Integritetspolicy

NewRelic: Integritetspolicy

DocSend-användare och -tittare Du kan blockera eller ta bort dessa cookies genom att ändra webbläsarinställningarna på det sätt som förklaras under ”Dina val” nedan. Vissa leverantörer erbjuder direkta verktyg för att välja bort användningen. Läs mer nedan:

Webbläsartillägg för att välja bort Google Analytics

Välja bort Kissmetrics

Funktion: används för att tillhandahålla Webbplatsen och Tjänsterna (till exempel för att samla in prestanda- och feldata, möjliggöra kundsupport för användare till exempel i form av livesupportchatt). Vissa cookies kan också ge oss möjlighet att utföra analys. Vi använder också cookies så att Tittare inte ska behöva ange sina uppgifter igen när de visar ett dokument som delas av en Användare. DocSend: Integritetspolicy

Intercom (möjliggör supportfunktioner som livechatt, visning av produktmeddelanden och analys som en del av kundsupporten): Integritetspolicy

DocSend-användare och -tittare Du kan blockera eller ta bort dessa cookies genom att ändra webbläsarinställningarna på det sätt som förklaras under ”Dina val” nedan.
Annonsering/riktade: används för att samla in information om användarnas surfvanor för att göra annonser relevanta utifrån användarna och deras intressen. Google AdWords och Doubleclick: Integritetspolicy

Quora: Integritetspolicy

LinkedIn: Integritetspolicy

Twitter: Integritetspolicy

Facebook: Integritetspolicy

Bing: Integritetspolicy

DocSend-användare och -tittare Du kan blockera eller ta bort dessa cookies genom att ändra webbläsarinställningarna på det sätt som förklaras under ”Dina val” nedan.

Vissa leverantörer erbjuder verktyg för direkt bortval. Läs mer nedan:

Google-annonsinställningar

Quora-annonsinställningar

Twitter-annonsalternativ

Facebook Ads Preferences Manager

Microsoft-annonsinställningar

Analys: används för att identifiera och räkna antalet besökare på webbplatsen och se hur de rör sig på webbplatsen (inklusive antal sidvisningar, antal besökare och tid som tillbringas på varje sida). Detta hjälper oss att förbättra hur vår Webbplats fungerar, till exempel genom att säkerställa att du enkelt kan hitta det du söker, och övervaka vår applikations prestanda för att kunna förbättra den. Inspectlet: Integritetspolicy

FullStory: Integritetspolicy

DocSend Users Du kan blockera eller ta bort dessa cookies genom att ändra webbläsarinställningarna på det sätt som förklaras under ”Dina val” nedan.

Vissa leverantörer erbjuder verktyg för direkt bortval. Läs mer nedan:

Välja bort Inspectlet

Välja bort FullStory

Funktion: används för att förbättra webbplatsens och tjänsternas funktionalitet (till exempel genom att samla in prestanda- och feldata och möjliggöra användarsupport, till exempel i form av livesupportchatt. Vissa cookies kan också ge oss möjlighet att utföra analys. Filestack (gör det möjligt för våra användare att ladda upp innehåll till DocSend): Integritetspolicy

HubSpot (Används huvudsakligen för marknadsföringsautomation): Integritetspolicy

Stripe (Säkerställer att användare inte behöver ange kassa- och betalningsinformation varje gång de går till kassan): Integritetspolicy

DocSend Users Du kan blockera eller ta bort dessa cookies genom att ändra webbläsarinställningarna på det sätt som förklaras under ”Dina val” nedan.

 

3. Dina val

Inställningar för webbläsare:
Du kan ställa in din webbläsare på att inte acceptera cookies, men detta kan begränsa dina möjligheter att använda vår Webbplats och Tjänsterna. På grund av avsaknaden av en överenskommen standard för tolkning av DNT-signaler (Do Not Track), svarar våra system för närvarande inte på DNT:1-signaler från webbläsare som besöker våra webbplatser.

Cookie-inställningar:
När du använder DocSends Webbplats och Tjänster kan du välja vilka cookies du samtycker till att DocSend använder genom att klicka på inställningar för cookies och CCPA i sidfoten under Om oss.

California Consumer Privacy Act (CCPA):
Du kan välja bort att personuppgifter säljs eller delas av DocSend eller uppdatera dina inställningar, som beskrivs i California Consumer Privacy Act, genom att klicka på inställningar för cookies och CCPA i sidfoten på denna sida under Support. Enligt beskrivningen i vår integritetspolicy säljer DocSend inte personuppgifter.

Självreglerande:
DocSend följer Digital Advertising Alliances självreglerande principer för beteendebaserad annonsering online (”Principerna”). Du kan välja bort insamling av information från tredje part som följer Principerna, och som vi använder för att hjälpa oss att marknadsföra våra tjänster genom att besöka www.aboutads.info/choices.

DocSend följer också European Interactive Digital Advertising Alliances självreglerande program för datadriven annonsering. Du kan välja bort insamling av information som används för beteendebaserad annonsering online av tredje parter som följer programmet genom att besöka http://www.youronlinechoices.eu/.

I Integritetspolicyn finns mer information om hur du kan kontrollera och få åtkomst till dina personuppgifter. Om du vill kontakta Dropbox angående användningen av data som samlats in från cookies kan du kontakta vårt dataskyddsombud på [email protected].

4. Ändringar

Vi kan ändra vilken typ av tredjepartsleverantörer som placerar cookies på webbplatsen och när som helst ändra denna cookiepolicy genom att publicera den ändrade versionen på webbplatsen. Om inte ytterligare information eller samtycke krävs under gällande lagar kommer detta att fungera som meddelande till dig om dessa ändringar.

5. Kontakta oss

Om du har frågor eller funderingar ska du kontakta oss på [email protected].